Kořen – Pale Ale – uvařeno

Zásoby piva se pomalu tenčí a dokud je venku zima…..

Chtěl jsem uvařit 12, a docela to i vyslo. Ikdyž jsem ubral slad  (:rofl:) (:rofl:) . Hustota po chmelovaru 1050. Vařím na max 🙂 . Dalších 12l sladiny povařím zvlášť. Bramling Cross je dost hustý chmel. Ale přístě raději Citru (:good:) 

Recept:

Slad:

4,5 Kg Pale Ale

4Kg Plzeňský

100g Barvící

Chmel: 

  • 164g Columbus (14,9%) USA
  • 100g Galena (12,2%) USA
  • Willmate (4,5%) GB

DH:   100g Bramling Cross (50g do každé kvasné nádoby).

Vystírka: 

  • 52°C – 12 minut.
  • 63°C – 40 minut.
  • 73°C – 16 minut.
  • nahřát na odrmutovací teplotu 78°C – 10 minut.

Vyslazování: 

  • 30l (12l jsem povařil zvlášť)

Chmel:

  • 90 minut 164g Columbus+Galena.
  • 20minut před koncem 50g Willmate (4,5%).
  • [150IBU]

 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *