Kořen – Pale Ale – uvařeno
Zásoby piva se pomalu tenčí a dokud je venku zima…..
Chtěl jsem uvařit 12, a docela to i vyslo. Ikdyž jsem ubral slad (:rofl:) (:rofl:) . Hustota po chmelovaru 1050. Vařím na max 🙂 . Dalších 12l sladiny povařím zvlášť. Bramling Cross je dost hustý chmel. Ale přístě raději Citru (:good:)
Recept:
Slad:
4,5 Kg Pale Ale
4Kg Plzeňský
100g Barvící
Chmel:
- 164g Columbus (14,9%) USA
- 100g Galena (12,2%) USA
- Willmate (4,5%) GB
DH: 100g Bramling Cross (50g do každé kvasné nádoby).
Vystírka:
- 52°C – 12 minut.
- 63°C – 40 minut.
- 73°C – 16 minut.
- nahřát na odrmutovací teplotu 78°C – 10 minut.
Vyslazování:
- 30l (12l jsem povařil zvlášť)
Chmel:
- 90 minut 164g Columbus+Galena.
- 20minut před koncem 50g Willmate (4,5%).
- [150IBU]