Cech domacich pivovarniku
20.12.2016 odeslana prihlaska do Cechu domacich pivovarniku. Skoda ze nabor novych clenu bude az po 2017. Prihlasky byly uzavreny v sobotu:(.
Hustota v utery. Konecne stoceno i do PET lahvi. 🙂 (do vlaku). Horkost: 30 IBU. Alkohol: 6.56%%, 14.74 °P. Barva: 12 EBC. Slad: Plzeňský slad 10,5Kg , Melanodini 1,5Kg . Chmel: 40g Galena, 47g Willmete. Kvasnice: SAFBREW WB-06.
Mel jsem chybu v tabulce, podle ktere jsem pocital slad a vodu. Tak jsem celou dobu varil silnejsi piva nez jsem chtel:-D. Daval jsem mene vody na vystirku a vyslazovani. 🙁 Pocital jsem to pro 13 pivo. Ale bylo malo vody tak jsem uvaril 16,6 (1068). IBU: 40. Barva piva: 7,5. Recept: 4800g PaleAle 1160g…
Minimalne 2x jsem chtel uvarit 19° pivo, ale pokazde jsem pridal pri vyslazovani vice vody nez melo byt. A mladina mela mensi hustotu, nez jsem spocital. Prisel jsem i na chybu v tabulce podle, ktere pocitam mnozstvi sladu. Extrahovatelnost sladu byla na 75% a v domacich podminkach urcite k takovemu cislu ani z daleka nepriblizim….
IBU: 56. Barva piva: 19 (23l). Recept: Pocitano pro 25l mladiny. 75% (ted uz vim ze je to chybny vypocet) a je potreba dat vice sladu nebo mene vyslazovaci vody:) a uvarit tak mene piva. Pale ale 2000g, Plzen 3530g, Karamel 1300g Columbus 16% 40g 60min. DH Nugget 9,3% 100g 2 dny. 51° 10min, 64°…
Mam volny patek, tak proc neuvarit pivo:). S Honzou jsem i predelavali mrazak na lednicku. Trosku jsem se preklepl a nastavil na termostatu teplotni kalibraci +10C. Pak jsem se divil proc sct ukazuje jinou teplotu nez pivni teplomer. 🙁 V nedeli bych mohl zkusit uvarit lezak. V mrazaku je dost mista, tak mi nebude vadit,…
Horkost: 60 IBU. Alkohol: 4,2%, 12,8 °P. Barva: 15 EBC. Slad: Plzeňský slad 4,1Kg , Melanodini 1,03Kg. Chmel: Columbus 14,9% 35g , Summit 72g , 30g Amarillo 15g . Kvasnice: M15 Empire Ale Mangrove Jack’s 0Kc-> znovu pouzite.
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.