Magneticka michacka na kvasnice
Magneticka michacka z Aliexpressu.
Konecne jsem se dokopal, a koupil irsky mech. Posledni varku jsem sice pred stocenim na dva dny schladil na 3°C, aby kaly klesly. Ale asi to na cirosti moc nepomohlo (pri staceni bylo pivo docela kalne, kalne mi ale nevadi, aspon vim co piju:-D). Zatim neprobehl zadny test piva. Neveril bych, ze neco jako mech…
Visne dosly:(, tak je jenom horka 21:). Jednou rocne, bych chtel varit pivo, ktere je nad 20-2* :P:). Vystirka: 25l Vyslazovani: 5l Stupnovitost mladina: 1090 (1010 konecna. Barva: 16,97 Ibu: 99,98. LItru hotoveho piva: 12l. (mladina 15l) Kvaseno: WLP004 IRISH ALE 20*C, Kvasnice stav: 1x. Chmel: Summit 14,7% 62g 70minut. DH: ne. 52*-15 min 63*-70…
Uz jsem konecnce zjistil, jak udelat Red Ale (Od Honzy z Pivarky). Zkousel jsem i pridat vyvar z kila repy rovnou do chmelovaru, ale to nemelo zadny efekt. Druhy den jsem se docetl, ze teplota nici krasne cervenou barvu repy. To uz bylo ale pozde. V Pivarce bylo napsane, ze se ma repa nastrouhat a…
Minimalne 2x jsem chtel uvarit 19° pivo, ale pokazde jsem pridal pri vyslazovani vice vody nez melo byt. A mladina mela mensi hustotu, nez jsem spocital. Prisel jsem i na chybu v tabulce podle, ktere pocitam mnozstvi sladu. Extrahovatelnost sladu byla na 75% a v domacich podminkach urcite k takovemu cislu ani z daleka nepriblizim….
Fajne letni svezi pivo. Priste budu muset schladit pres chladic (jeste ho nemam), aby se se limetka-citron nerozmocila. Pivo je trosku kalnejsi. Chtel jsem uvarit 12,5°P, ale kdyz uz varim:)… A nejak to nevyslo a bylo vice vyslazovaci vody nez melo byt:-D. Recept: Slad: 5Kg Plzensky 10 oloupanych limetek a 1 citron (15 minut pred…
Vystirka: 24l. Vyslazovani: 17l. Stupnovitost mladina: 1038 (1010 stoceno). Barva: 7,36. Ibu: 30. LItru hotoveho piva: 44 piv (0,5 kvasnice). Kvaseno: WLP004 (19-21*C), Kvasnice stav: 3x. Chmel: Summit 14,7% 25g 60 min. DH: Motueka 100g 3 dny. CC 2 dny po chmelu, CC 1 den po kvasnicich. Slad: Plzen 5600g 52* 15 min 63* 90…
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.