|

Kořen ver.2 – uvařeno

Mesic a pul jsem neuvaril ani litr piva. A lednicka se pomalu, ale jiste vyprazdnuje:(. Prazdnych lahvi je uz vice nez 60 kusu a nez pivo dozraje, bude konec srpna nebo pulka zari. Suroviny pro vyrobu mam. Pred 14 dny jsem byl ve sladovne v Zahlinicich pro plzen a chmele mam jeste od unora velkou kopu. Chtel jsem uvarit 11-cti stupnove pivo, ale zase to nejak nevyslo. Uvaril jsem „13°“.  Skoda ze v hrnci neni narazena merka. Hustota po chmelovaru 1052.

3x pouzite kvasnice. Skoda, ze to je jejich posledni prace:(. Bude DH a nemam spider nebo sacek na chmel. Doufam ze pivo bude plnejsi, kdyz je kratka beta a delsi alfa.

Recept na 13° 🙂

Slad:

  • 1030 melanoidni
  • 4100 plzen

Chmel:

  • 35g Columbus
  • 15g Amarillo
  • 10g Summit

DH: 62g Summit

  • Vystirka do 38° 10minut, 14litru
  • 62°C – 60 minut.
  • nahřát na odrmutovací teplotu 78°C – 10 minut.

Vyslazování: 

  • asi 14 litru

Chmel:

  • 60 minut 35g Columbus 14,9%.
  • 15 minut před koncem 15g Amarillo 6,8%.
  • do whirlpoolu 10g Summit
  • IBU: 60

 

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *