Kořen ver.2 – uvařeno
Mesic a pul jsem neuvaril ani litr piva. A lednicka se pomalu, ale jiste vyprazdnuje:(. Prazdnych lahvi je uz vice nez 60 kusu a nez pivo dozraje, bude konec srpna nebo pulka zari. Suroviny pro vyrobu mam. Pred 14 dny jsem byl ve sladovne v Zahlinicich pro plzen a chmele mam jeste od unora velkou kopu. Chtel jsem uvarit 11-cti stupnove pivo, ale zase to nejak nevyslo. Uvaril jsem „13°“. Skoda ze v hrnci neni narazena merka. Hustota po chmelovaru 1052.
3x pouzite kvasnice. Skoda, ze to je jejich posledni prace:(. Bude DH a nemam spider nebo sacek na chmel. Doufam ze pivo bude plnejsi, kdyz je kratka beta a delsi alfa.
Recept na 13° 🙂
Slad:
- 1030 melanoidni
- 4100 plzen
Chmel:
- 35g Columbus
- 15g Amarillo
- 10g Summit
DH: 62g Summit
- Vystirka do 38° 10minut, 14litru
- 62°C – 60 minut.
- nahřát na odrmutovací teplotu 78°C – 10 minut.
Vyslazování:
- asi 14 litru
Chmel:
- 60 minut 35g Columbus 14,9%.
- 15 minut před koncem 15g Amarillo 6,8%.
- do whirlpoolu 10g Summit
- IBU: 60