English ALE
Uvareno litru: 21 l.
Chmel: Cluster 7,3% USA 100g
Datum stoceni: 2018-10-23
Uz jsem konecnce zjistil, jak udelat Red Ale (Od Honzy z Pivarky). Zkousel jsem i pridat vyvar z kila repy rovnou do chmelovaru, ale to nemelo zadny efekt. Druhy den jsem se docetl, ze teplota nici krasne cervenou barvu repy. To uz bylo ale pozde. V Pivarce bylo napsane, ze se ma repa nastrouhat a…
Fajne letni svezi pivo. Priste budu muset schladit pres chladic (jeste ho nemam), aby se se limetka-citron nerozmocila. Pivo je trosku kalnejsi. Chtel jsem uvarit 12,5°P, ale kdyz uz varim:)… A nejak to nevyslo a bylo vice vyslazovaci vody nez melo byt:-D. Recept: Slad: 5Kg Plzensky 10 oloupanych limetek a 1 citron (15 minut pred…
Vystirka: 22l. Vyslazovani: 14,5l. Stupnovitost mladina: 1060 (1020 stoceno). Barva: 81,74. Ibu: . LItru hotoveho piva: 22 l. Kvaseno: WL004 (18*C), Kvasnice stav: 4x, kvaseno 2 dny. CC 2 dny, 1 den po kvasnicich. Chmel: Summit 14,7% 62g 80 min + 450g zazvor 15minut (mohlo byt klidne i 30minut).DH: Kazbek 150g 3 dny. Slad: Barvici…
Uz nekolik mesicu jsem neuvaril pivo, ktere je hodne horke, a ktere mi bude konecne chutnat:). 200 IBU by mohlo stacit:). A kdyz dosel ten Columbus, tak proc ne:). Posledni pivo varene v roce 2017 bude hodne horke, hodne nachmelene (nikdy jsem nepouzil dva baliky chmele:)) a zkusim i trisky co mi lezi v lednicce…
Cervena uz dochazi:). Vystirka: 20l. Vyslazovani: 12l. Stupnovitost mladina: 1050 (1020 stoceno). Barva: 9,36. Ibu: 50. LItru hotoveho piva: 24l. Kvaseno: WLP004 IRISH ALE 20*C, Kvasnice stav: 2x. Chmel: Summit 14,7% 33g 60 minut. DH: Kazbek 100g. Slad: Psenice 500g Karamel 1000ebc 300g Plzen 3500g Plzen 1700g 52* 15minut 63* 65minut 73* 30minut 78* 15minut
Mesic a pul jsem neuvaril ani litr piva. A lednicka se pomalu, ale jiste vyprazdnuje:(. Prazdnych lahvi je uz vice nez 60 kusu a nez pivo dozraje, bude konec srpna nebo pulka zari. Suroviny pro vyrobu mam. Pred 14 dny jsem byl ve sladovne v Zahlinicich pro plzen a chmele mam jeste od unora velkou…
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.