Medova 14 – uvareno
Doufam, ze se mi povede alespon lehce priblizit k medovemu pivu, ktere bylo na Silvestra v pivovar v Roznove pod Radhostem.
Chtel jsem uvarit neco silnejsiho nez 14, ale opet jsem nalil vice vody. V 5 litrovem kanystru mi vzdy zbyde tak litr-dva, ktere mam pripravene uz den predem. Aby vyprchal chlor a voda je teplejsi nez z kohoutku. ( Voda z kohoutku ma kolem 10°C. Po 12 hodinach ma uz kolem 20°C) Zbyde voda i po oplachu kvasne nadoby, kde byl slad. Pri hustote 1020 jsem precerpal do jine kvasne nadoby, abych se zbavil kvasnic. Skoda, ze jsem nedal na den az dva nadobu do lednicky, aby klesly kaly s kvasnicemi. Kdyz jsem pak dal 600g medu, tak zacalo znovu kvaseni a cast medu je pryc. Na dne kvasne nadoby pak zustal med a kvasnice, ktere jeste plavaly v pivu. Pivo bude o neco silnejsi:-D. Uvidime, co z neho bude az se lehce vylezi:)….