| |

Visnova 20 – uvareno

Minimalne 2x jsem chtel uvarit 19° pivo, ale pokazde jsem pridal pri vyslazovani vice vody nez melo byt. A mladina mela mensi hustotu, nez jsem spocital. Prisel jsem i na chybu v tabulce podle, ktere pocitam mnozstvi sladu. Extrahovatelnost sladu byla na 75% a v domacich podminkach urcite k takovemu cislu ani z daleka nepriblizim. Mam tam ted 60%. (Uz nevim odkud jsem to opsal, ale byl to stred hodnot, ktere se tam maji narvat) Takze pouziju vice sladu na stejnou stupnovitost piva a maximalne bude silnejsi pivo.

V Praze jsem pil 21° a nechtelo se mi verit, ze pivo je uvarene jenom ze sladu (bez cukru), kdyz pomyslim na pivo co bylo U Fleku. Cerne za 59Kc a bylo prusvitne a ridke jako Ostravar 12°. Z netu jsem vedel, ze US-05 maji malou toleranci k alkoholu a pres FB zjistil, ze mam pouzit kvasnice M31. Doufam, ze pujdou pouzit stejne jako US-05, ktere jsem pouzil 7x.

Visnove bez psenice:-D.

Hustota 1086 vysla dobre:). Rezerva na 20° byla velka, mohlo byt vice piva:(.

Prvni den po odebrani deky.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *