Visnova 20 – stoceno 16/42
Visne (mrazene z Alberta) jsem 25minut povaril a pak pres sitko precedil jenom vodu, ktera sla do nadoby. Kdyz je malo piva tak je barva fajn:). Takovou barvu, bych si dokazal predstavit i u red ale:-D. Uvidime jak bude chutnat. Snad se moc neprojevi trpkost v chuti.
Mam 24 novych lahvi:).
Recept:
- 4 Kg mrazenych visni (Albert)
- 9200 g Plzne
- 150 minut 14,9% Kolumbus 30g (abych vyvaril vice vody)
- Vystirka 30 litru.
- Vyslazovani 12 litru.
- 38° – 10 minut
- 64° – 45 minut
- 74° – 60 minut
- 78° – 15 minut
- 23 litru mladiny, 21 litru hotoveho piva.
- kvasnice MANGROVE JACK´S BELGIAN TRIPEL M31 kvaseno pri 20°C 8 dnu. Pak cc na 1 den a pretoceni do jine nadoby a stoceni.
Slad:
Plzensky | 9,20 | 156,40 |
Chmel:
Columbus 14,9% | 30,00 | 26,70 |
Kvasnice:
MANGROVE JACK´S BELGIAN TRIPEL M31 | 1,00 | 81,00 |
.
No a jak to chutná ta višňovka? Já jsem zjistil že mi stačí na 20 mladiny hodit v polovině kvašení cca 250 gr poctivého višňové zavařeniny.
Chutna vyborne. Mel jsem v planu jeste upect buchtu, tak jsem je nechtel davat do kvasne nadoby. Zbytecne by byly od zbytku kvasnic.:)