|

Visnova 20 – stoceno 16/42

Visne (mrazene z Alberta) jsem 25minut povaril a pak pres sitko precedil jenom vodu, ktera sla do nadoby. Kdyz je malo piva tak je barva fajn:). Takovou barvu, bych si dokazal predstavit i u red ale:-D. Uvidime jak bude chutnat. Snad se moc neprojevi trpkost v chuti.

Mam 24 novych lahvi:).

Recept:

  • 4 Kg mrazenych visni (Albert)
  • 9200 g Plzne
  • 150 minut 14,9% Kolumbus 30g (abych vyvaril vice vody)
  • Vystirka 30 litru.
  • Vyslazovani 12 litru.
  • 38° – 10 minut
  • 64° – 45 minut
  • 74° – 60 minut
  • 78° – 15 minut
  • 23 litru mladiny, 21 litru hotoveho piva.
  • kvasnice MANGROVE JACK´S BELGIAN TRIPEL M31 kvaseno pri 20°C 8 dnu. Pak cc na 1 den a pretoceni do jine nadoby a stoceni.

Slad:

Plzensky 9,20 156,40

Chmel:

Columbus 14,9% 30,00 26,70

Kvasnice:

MANGROVE JACK´S BELGIAN TRIPEL M31 1,00 81,00

.

Podobné příspěvky

2 Komentáře

  1. No a jak to chutná ta višňovka? Já jsem zjistil že mi stačí na 20 mladiny hodit v polovině kvašení cca 250 gr poctivého višňové zavařeniny.

  2. Chutna vyborne. Mel jsem v planu jeste upect buchtu, tak jsem je nechtel davat do kvasne nadoby. Zbytecne by byly od zbytku kvasnic.:)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *