Magneticka michacka na kvasnice
Magneticka michacka z Aliexpressu.
Uvareno litru: 21 l. Chmel: Cluster 7,3% USA 100g Datum stoceni: 2018-10-23
Vystirka: 24l. Vyslazovani: 17l. Stupnovitost mladina: 1038 (1010 stoceno). Barva: 7,36. Ibu: 30. LItru hotoveho piva: 44 piv (0,5 kvasnice). Kvaseno: WLP004 (19-21*C), Kvasnice stav: 3x. Chmel: Summit 14,7% 25g 60 min. DH: Motueka 100g 3 dny. CC 2 dny po chmelu, CC 1 den po kvasnicich. Slad: Plzen 5600g 52* 15 min 63* 90…
Pomalu se blizi Vanoce a aby se pivo nasytilo-ulezelo tak jsem udelal prvni test uz v zari. Puvodne jsem chtel, ze pivo bude jenom testovaci, abych mohl jeste chut upravit nebo doladit recept. Ale velke kyvety budou az kolem Vanoc :(. Doufam, ze nebude malo horke a vynikne chut skorice a badyanu. Vcera jsme byli…
Minimalne 2x jsem chtel uvarit 19° pivo, ale pokazde jsem pridal pri vyslazovani vice vody nez melo byt. A mladina mela mensi hustotu, nez jsem spocital. Prisel jsem i na chybu v tabulce podle, ktere pocitam mnozstvi sladu. Extrahovatelnost sladu byla na 75% a v domacich podminkach urcite k takovemu cislu ani z daleka nepriblizim….
Fajne letni svezi pivo. Priste budu muset schladit pres chladic (jeste ho nemam), aby se se limetka-citron nerozmocila. Pivo je trosku kalnejsi. Chtel jsem uvarit 12,5°P, ale kdyz uz varim:)… A nejak to nevyslo a bylo vice vyslazovaci vody nez melo byt:-D. Recept: Slad: 5Kg Plzensky 10 oloupanych limetek a 1 citron (15 minut pred…
Uz nekolik mesicu jsem neuvaril pivo, ktere je hodne horke, a ktere mi bude konecne chutnat:). 200 IBU by mohlo stacit:). A kdyz dosel ten Columbus, tak proc ne:). Posledni pivo varene v roce 2017 bude hodne horke, hodne nachmelene (nikdy jsem nepouzil dva baliky chmele:)) a zkusim i trisky co mi lezi v lednicce…
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.