Cech domacich pivovarniku
20.12.2016 odeslana prihlaska do Cechu domacich pivovarniku. Skoda ze nabor novych clenu bude az po 2017. Prihlasky byly uzavreny v sobotu:(.
Pres svatky jsem chtel uvarit vanocni pivo, ktere bych varil na Stedry den, ale casove by mi to nevyslo:). Musel bych cele vareni stihnout do 11 hodin, a vztavat kolem 3 hodin:-D. To bych asi nedal:-D. Polotmavych piv jsem za cely rok uvaril docela malo, vetsinou jsem varil svetle. Nekolikrat do roka jsem uvaril i…
Bude novy hrnec:).O 20l vetsi.Ze 30 -> 50:).
Zatim jsem varil piva nad 10° (nepocitam cyklo limetkove pivo) a jednou to muselo prijit:). A chybelo pivo jen tak na zizen:). Mam jeste rozjete kvasnice z minula US-05, tak jsem je pouzil a kvasil svrchne (spodni mam jeste zabalene v lednicce a mozna na ne prijde rada v rijnu). Michadlo po zalepeni drzi jako…
Docela dlouho jsem neuvaril pivo, ktere by bylo slabsi nez 13° (dva mesice:)). Konec roku se pomalu blizi a prazdnych lahvi je porad dostatek. A mohl bych uz vyzkouset zase jine kvasnice, treba zase 🙂 M15. Uz se docela tesim na vetsi kyvety, tahat na vetsi akci jenom lahve nebo male kyvety je nic moc….
Minimalne 2x jsem chtel uvarit 19° pivo, ale pokazde jsem pridal pri vyslazovani vice vody nez melo byt. A mladina mela mensi hustotu, nez jsem spocital. Prisel jsem i na chybu v tabulce podle, ktere pocitam mnozstvi sladu. Extrahovatelnost sladu byla na 75% a v domacich podminkach urcite k takovemu cislu ani z daleka nepriblizim….
Na webu pivniho infa, se uz zobrazuje barva piva:). Pivni info
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.