|

Cyklo pivo – limetka-citron

Fajne letni svezi pivo. Priste budu muset schladit pres chladic (jeste ho nemam), aby se se limetka-citron nerozmocila. Pivo je trosku kalnejsi. Chtel jsem uvarit 12,5°P, ale kdyz uz varim:)… A nejak to nevyslo a bylo vice vyslazovaci vody nez melo byt:-D.

Recept:

Slad:

  • 5Kg Plzensky
  • 10 oloupanych limetek a 1 citron (15 minut pred koncem chmelovaru)
  • Vystirka do 38° 10minut, 67° 90minut, 78° 10minut

Chmel:

  • 60minut 26g Columbus 14,9%.
  • 5minut 40g 6,8%

Vystirka 38°. Pocastecni hustota 1034. IBU 31,36 (mohlo byt mene). 30l mladiny.

Podobné příspěvky

  • Ibiskove 7/2019

    Vystirka: 23l. (mohlo byt max 20l) Vyslazovani: 15l. Stupnovitost mladina: 1046 (1010 stoceno). Barva: 6,71. Ibu: 53.85. LItru hotoveho piva: 22,5 l. Kvaseno: WL004 (18*C), Kvasnice stav: 5x, kvaseno 2 dny. CC 2 dny, 1 den po kvasnicich Chmel: Summit 14,7% 35g 80 min DH: Ibisek 180g 2 dny. CC 2 dny Slad: Carared 1000…

  • |

    Horka_21 1/2019

    Visne dosly:(, tak je jenom horka 21:). Jednou rocne, bych chtel varit pivo, ktere je nad 20-2* :P:). Vystirka: 25l Vyslazovani: 5l Stupnovitost mladina: 1090 (1010 konecna. Barva: 16,97 Ibu: 99,98. LItru hotoveho piva: 12l. (mladina 15l) Kvaseno: WLP004 IRISH ALE 20*C, Kvasnice stav: 1x. Chmel: Summit 14,7% 62g 70minut. DH: ne. 52*-15 min 63*-70…

  • |

    9,99 – uvareno

    Zatim jsem varil piva nad 10° (nepocitam cyklo limetkove pivo) a jednou to muselo prijit:). A chybelo pivo jen tak na zizen:). Mam jeste rozjete kvasnice z minula US-05, tak jsem je pouzil a kvasil svrchne (spodni mam jeste zabalene v lednicce a mozna na ne prijde rada v rijnu). Michadlo po zalepeni drzi jako…

  • IPA 9/2019

    Vystirka: 24 l. Stupnovitost maldina: 1060 (1020 stoceno). Vyslazovani: 7 l. Barva: 13,77. Ibu: 62,64. LItru hotoveho piva: 16 l. Kvaseno: WL004 (21*C), Kvasnice stav: 6x, kvaseno 2 dny. CC 2 dny po DH, 1 den po kvasnicich. Chmel: Summit 14,7% 56g 60 min. DH: Comet 150 g 2 dny. Slad: Pale 4 Kg.. Plzen…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *