Black IPA – uvareno
Nový hrnec, nová várka 😀 . Budu muset ale sehnat míchladlo, když je hrnec plný sladu tak míchaní jde do 62°C dost špatně. Až slad změkne, tak je míchaní už v klidu. Trošku jsem upravil předchozí recept.
100g Jarrylo (13,8) USA, Amarillo (9,6) USA
Mláta je hromada > dva plné kyblíky.
Polotmavé asi zase nevyjde (:no:) .
Počáteční hutota 1074 (a něco málo navíc (:good:) ).
Asi začnu psát s háčkama.
Recept:
- Slad: Karamelovy 1Kg, Plzeňský 8Kg, Barvící 0,4Kg
- Chmel: 100g Jarrylo (13,8) USA, 50g Amarillo (9,6) USA (50g + co najdu DH)
- Kvasnice: Safale US-05
- Vystírka 38°C (30l), měl jsem dát o 10 litrů méně (špatně se mi míchalo). 20min
- 72°C 30min
- 76°C 30min
- Chmel: 90min Jarrylo, 70min 50g Amarillo.
- Vyslazování: 12l (mám malý hrnec:-) )
Ctvrtek