Red Ginger Ale 14 – uvareno
Uz jsem konecnce zjistil, jak udelat Red Ale (Od Honzy z Pivarky). Zkousel jsem i pridat vyvar z kila repy rovnou do chmelovaru, ale to nemelo zadny efekt. Druhy den jsem se docetl, ze teplota nici krasne cervenou barvu repy. To uz bylo ale pozde. V Pivarce bylo napsane, ze se ma repa nastrouhat a prolit horkou vodou a nechat vyluhovat-sparit a pak nalit do kvasne nadoby. Nevim, uz kdo byl autor receptu a tohoto postupu, ale fungovalo to. Funguje to:). Kvasna nadoba byla cervena. Doufam, ze repa neovlivni moc chut piva a nebude se hadat se zazvorem. Snad jsem pivo moc nenaredil. Pridaval jsem 665g repy (vaha i s miskou) tezko rict kolik vazila repa. To budu muset jeste nekdy zvazit:). Varil jsem polovicni davku nez u minuleho zazvoru (max 25l mladiny). Pridal jsem jenom 345g zazvoru. Uz minule jsem si rikal, ze zazvor dam drive nez 15 min pred koncem chmelovaru. Ale zaze jsem ho dal jenom na 15minut. Zazvor mohl jit citet vice. Anebo pridam vice zazvoru. Porad cekam na vec z ciny k Ispindelu, ale zatim nedosly. Zatim mam jenom drzak vytisteny na 3d tiskarne a wemosy.
Milý Mirku, tady tvůj Věrný pijan Radim. Tvým výborným Red ALEm jsem byl obdarovaný na narozeniny a je výborný.
Děkuji za dárek a skvělou chuťovou symfónii.