Red Ginger Ale 14 – stoceno 14/39
Horkost: 32 IBU.
Alkohol: 6,3%, 14,27 °P.
Barva: 7,4 EBC. (25l) pred zabarvenim repou
Slad:
Plzensky | 5.65 | 96.05 |
Chmel:
Summit 16,9% | 21.00 | 18.69 |
Kvasnice:
Recyklace kvasnic | 6x |
Silvestr se pomalu blizi. Mam porad vice nez 100 lahvi od Bernarda a do konce roku, zbyva jenom mesic a 5 dnu. Po tydnu je uz docela pivo pitelne. A mesic na lezeni bude stacit (musi:)). Posledni IPA se dost povedla a tak jsem chtel zkusit uvarit neco mene nachmeleneho (pouzil jsem 80g misto 100g).
Docela dlouho jsem neuvaril pivo, ktere by bylo slabsi nez 13° (dva mesice:)). Konec roku se pomalu blizi a prazdnych lahvi je porad dostatek. A mohl bych uz vyzkouset zase jine kvasnice, treba zase 🙂 M15. Uz se docela tesim na vetsi kyvety, tahat na vetsi akci jenom lahve nebo male kyvety je nic moc….
Horkost: 60 IBU. Alkohol: 4,2%, 12,8 °P. Barva: 15 EBC. Slad: Plzeňský slad 4,1Kg , Melanodini 1,03Kg. Chmel: Columbus 14,9% 35g , Summit 72g , 30g Amarillo 15g . Kvasnice: M15 Empire Ale Mangrove Jack’s 0Kc-> znovu pouzite.
Pri stoceni jsem nalil do piva mladinu, a 3 lzice hroznoveho cukru, a jedna sklena po tydnu bouchla (:no:) . Nasyceni piva uz bude dobre, pivo peni az moc a jsou z nich jeste bomby 🙂 . Horkost: 150 IBU. Alkohol: 5.25%, 12,39 °P. Barva: 15 EBC. DH: 100g Bramling Cross – 50g do kazde…
Varit podle upravene excelovske tabulky asi nebyl dobry napad. Vyslazovaci vody bylo docela dost. Anebo jsem mel maly plamen a tim i maly vypar. Vyvaroval jsem docela dlouho. IBU: 74. Barva piva: 7,5. Recept: Plzen 7 Kg. Sladek 5,81% 145g 180m Cascade 5,9% 20g 0m Vystirka 27l, vyslazovani 22 (podle vypoctu, moc mi to pak…
Visne (mrazene z Alberta) jsem 25minut povaril a pak pres sitko precedil jenom vodu, ktera sla do nadoby. Kdyz je malo piva tak je barva fajn:). Takovou barvu, bych si dokazal predstavit i u red ale:-D. Uvidime jak bude chutnat. Snad se moc neprojevi trpkost v chuti. Mam 24 novych lahvi:). Recept: 4 Kg mrazenych…
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.