English ALE
Uvareno litru: 21 l.
Chmel: Cluster 7,3% USA 100g
Datum stoceni: 2018-10-23
Pomalu se blizi Vanoce a aby se pivo nasytilo-ulezelo tak jsem udelal prvni test uz v zari. Puvodne jsem chtel, ze pivo bude jenom testovaci, abych mohl jeste chut upravit nebo doladit recept. Ale velke kyvety budou az kolem Vanoc :(. Doufam, ze nebude malo horke a vynikne chut skorice a badyanu. Vcera jsme byli…
Pokus o cokoladove 15° pivo. Recept: Slad: 2.8 Kg Pale Ale 1 Kg Cokoladova psenice 3.2 Kg Plzensky Chmel: 60minut 12.2% 60g Galena 5minut 6.8% 30g Amarillo 52°C – 20 minut. 62°C – 30 minut. 72°C – 5 minut. nahřát na odrmutovací teplotu 78°C – 10 minut. (Vystirka do 38° 10minut 15l, vyslazovani 80° 15l)…
Vystirka: 24l. Vyslazovani: 17l. Stupnovitost mladina: 1038 (1010 stoceno). Barva: 7,36. Ibu: 30. LItru hotoveho piva: 44 piv (0,5 kvasnice). Kvaseno: WLP004 (19-21*C), Kvasnice stav: 3x. Chmel: Summit 14,7% 25g 60 min. DH: Motueka 100g 3 dny. CC 2 dny po chmelu, CC 1 den po kvasnicich. Slad: Plzen 5600g 52* 15 min 63* 90…
Fajne letni svezi pivo. Priste budu muset schladit pres chladic (jeste ho nemam), aby se se limetka-citron nerozmocila. Pivo je trosku kalnejsi. Chtel jsem uvarit 12,5°P, ale kdyz uz varim:)… A nejak to nevyslo a bylo vice vyslazovaci vody nez melo byt:-D. Recept: Slad: 5Kg Plzensky 10 oloupanych limetek a 1 citron (15 minut pred…
Kysele jsem pil pred rokem v pivovaru Clock a ted pred tydnem na pivnich slavnostech s Nachmelenou Opici, ale pivo nebylo od Opice:(. Spatne je, ze prijdu o cast kvasnic:(. Kdyby chtel nekdo zkusit akvarijni topitko s 50W napriklad toto z Aliku 50W topitko nekupovat, ikdyz je topitko nastavene na maximalni teplotu 36*C. Tak teplota…
Vystirka: 23l. (mohlo byt max 20l) Vyslazovani: 15l. Stupnovitost mladina: 1046 (1010 stoceno). Barva: 6,71. Ibu: 53.85. LItru hotoveho piva: 22,5 l. Kvaseno: WL004 (18*C), Kvasnice stav: 5x, kvaseno 2 dny. CC 2 dny, 1 den po kvasnicich Chmel: Summit 14,7% 35g 80 min DH: Ibisek 180g 2 dny. CC 2 dny Slad: Carared 1000…
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.