Red Ginger Ale 14 – stoceno 14/39
Horkost: 32 IBU.
Alkohol: 6,3%, 14,27 °P.
Barva: 7,4 EBC. (25l) pred zabarvenim repou
Slad:
Plzensky | 5.65 | 96.05 |
Chmel:
Summit 16,9% | 21.00 | 18.69 |
Kvasnice:
Recyklace kvasnic | 6x |
Konečně jsem použil šrotovník 🙂 (:rofl:) . Měl jsem v plánu uvařit RedAle, tak at barva je do ruda. Ať je hořké a voňavé. Ale asi se stala někde chyba:(. Barva je jiná, než jsem chtěl. Měl jsem možná použít jiné slady, ale mám už od října našrotované baličky po 0,5-1Kg. Tak je chci už…
Po silvestru mam vice nez 130 lahvi prazdnych, v lednicce asi 30piva a prazdne 2 male kyvety. Budu mit co delat do brezna. Musel bych varit alespon 4x za mesic, abych stihl do konce unora uvarit, aby piva mohlo lezet alespon 2 mesice. Po tydnu lezeni jde uz pit:-D. Musim trosku upravit web a pridat…
Doufam, ze se mi povede alespon lehce priblizit k medovemu pivu, ktere bylo na Silvestra v pivovar v Roznove pod Radhostem. Chtel jsem uvarit neco silnejsiho nez 14, ale opet jsem nalil vice vody. V 5 litrovem kanystru mi vzdy zbyde tak litr-dva, ktere mam pripravene uz den predem. Aby vyprchal chlor a voda je…
Horkost: 26,8 IBU. Alkohol: 3,94%, 9,9 °P. Barva: 13,5 EBC. (20l) Slad: Plzensky 3,04 51,68 Karapils 0,46 12,88 Carared 0,50 14,00 Psenicny 0,20 4,60 Chmel: Columbus 14,9% 7,00 6,23 Summit 16,9% 10,00 8,90 Amarillo 17,00 27,37 Cascade 6,7% 40,00 42,40 Kvasnice: Recyklad kvasnic US-05 2
Dalsi pokus o uvareni cerveneho-nacervenaleho piva. Pouzil jsem uz nemecky slad Carared od Weyermann®. Doufam, ze se barva trosku jeste zlepsi. Pri vyslazovani byla sladina docela cervena. Zacal jsem varit pozdeji nez obvykle (az v sest:(). Zakvasil jsem az po 23 hodine. Uz byt o fakt chtelo chladic:). Chladil jsem dve hodky v hrnci venku,…
Uz jsem konecnce zjistil, jak udelat Red Ale (Od Honzy z Pivarky). Zkousel jsem i pridat vyvar z kila repy rovnou do chmelovaru, ale to nemelo zadny efekt. Druhy den jsem se docetl, ze teplota nici krasne cervenou barvu repy. To uz bylo ale pozde. V Pivarce bylo napsane, ze se ma repa nastrouhat a…
Pokračováním v prohlížení této internetové stránky nebo kliknutím na tlačítko "Souhlasím", souhlasíte s použitím souborů cookies. Více informací
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.